ieraksts 230

Jaukie Latvijas ražotāji Tevi un mani ir pieradinājuši pie viltus garšām, mēs vairs nezinām, kā garšo īsts lauku krējums, labs kefīrs, ābolu vai burkānu sula.

Kad kādu laiku biju lietojis intensīvi Kroņa sulu (Kronis tiešām ir labs, tomēr…), gandrīz aizrijos, pēc pirmā malka paša spiestās burkāna sulas, jo prāts nespēja aptvert, ka īstai mantai ir jāgaršo tieši tā, nevis savādāk.

Paķeru sev līdzās uz galda stāvošo RASA kefīru ar smiltsērkšķu piedevu un lasu sastāvu:
kefīrs, smiltsērkšķu sīrups 10% (cukurs, glikozes sīrups, ūdens, ābolu koncentrāts, smiltsērkšķu aromatizētājs (identisks dabīgajam), krāsviela karotīni, skābuma regulētāji – nātrija citrāts un pienskābe). Jautājums, kādēļ Rīgas Piena kombināts nevar vienkārši sajaukt parastu kefīru ar smiltsērkšķu zafti (smiltsērkšķa ogas + cukurs), bet gan ķīmiķo? Es kā pircējs, ja redzu uzrakstu uz pakas, ka tas ir kefīrs ar smiltsērkšķiem, gribu tajā to arī saredzēt, nevis lasot sastāvu, secināt ka paciņā ir itin viss izņemot pašu smiltsērkšķi.

Eu, ražotāj, atdod mums, KEFĪRU!

ieraksts 198

Taču visiem sen jau ir bijis jāsaprot, ka alkohols ir jālieto mājās, bāros vai restorānos, norāda M. Jaunups.

db.lv