ieraksts 239

#lifehack
Zini, ja esi sadomājis braukāties pa Rīgu ar sabiedrisko transportu, kuru laipni kūrē Rīgas Satiksme, tad neņem to bezpersonisko plastmasas gabalu, bet gan e-talonu ar savu bildi! Tam ir viens dzelžains arguments, to dod bezmaksas, savukārt bezpersoniskais no Tavas kabatas izvilks divīti.

#dumji
Tā nu es laimīgi dabūjis savu e-talonu, iegāju tīmekļa vietnē, lai to papildinātu, bet izrādījās ka tas nav iespējams, jo kā man paskaidroja laipnā 1188 tante, vajag tam birokrātu perēklim Rīgas Satiksmē uzrakstīt iesniegumu kurā būtu norādīts konta numurs, no kura, tālākā vai tuvāka nākotnē, uzpildīšu savu, ar fotogrāfiju rotāto, e-talonu, fck.

#ieteikums
Kad Londonā iepirku Osyter, pietam bezpersonisko, tad to varēja vienkārši piereģistrēt viņu sistēmā, par pamatu ņemot katras kartiņas unikālo numuru, ka arī papildināt vienkārši caur savu interneta banku. Aber pie mums viss ir uztaisīts atkal nejēgā sarežģīti, bezjēdzīgi un birokrātiski.

P.S.
Rīgas Satiksmes darbiniekiem vajadzētu padomāt par attieksmi apkalpojot cilvēkus, jo tā nebūt nav tā laipnākā ko esmu pieredzējis, tantēm paveicās (īstenībā man), ka esmu agrāk strādājis par CSR, sarunāties ar cilvēkiem vēl aizvien māku. Tomēr pieredzēju kā pāris nokaitināti ļautiņi sāka celt trobeli, pietam klientu aplakošanas punktā pabiju tikai kādas 15 minūtes.