ieraksts 349

Ja neesat aizmirsuši, pavisam nesen ASV piedzīvoja government shutdown, kam par iemeslu bija Republikāņu partijā ietilpstošās kustības Tea Party vēlme apliecināt savu spēku un stulbumu vienlaicīgi. Paralēli izrādot ignoranci un nespēju iesaistieties racionālā, loģiskos argumentos balstītā diskusijā, savu neprātu plašsaziņā piesedzot ar rūpēm par amerikāņu klasisko dzīvesveidu (dzīvesziņu) un vēlmi nosargāt ideju par valsti, kādu to bija iecerējuši tās izveidotāji. Tomēr sadzīvē iebildumi izpaudās kā nepatika pret trūcīgāko un sociāli neaizsargātāko sabiedrības daļu, kurai turpmāk pavērsies iespēja tik pie veselības aprūpes.
Šī neprāta rezultāts ir Republikāņu partijas vadošās elites atskārsme, ka šāda darbošanās draud ar nošķiršanu no varas siles, tāpēc pašlaik notiek publiska novēršanās no Tea Party un ar to saistītajiem cilvēkiem. Tiek publiski paustas atziņas, ka Tea Party kustībā esošie cilvēki ir stulbeņi, kurus nedrīkst laist pie teikšanas valstī. Ironiski, ka pērn plašu publicitāti ieguva pētījums par to, ka nacionāli un konservatīvi noskaņotiem cilvēkiem ir zems IQ.

Tamdēļ redzot mūsu vietējo nacionālistu ņemšanos ar preambulu vai Uzvaras pieminekļa nojaukšanu, atliek vien pieņemt Republikāņu partijas atziņas par šāda tipa cilvēkiem. Tie ir ļaudis, kam domāšana sagādā problēmas, kā arī racionālos un loģiskos argumentos balstīta diskusija, diemžēl, tiem nav pa spēkam. Tāpēc iesaku viņus ignorēt, jo tie ir cilvēki, kuri nespēj veidot dialogu, sava prāta vājuma dēļ.

P.S. Ņemot vērā, ka Latvijā visas sociālekonomiskās problēmas nav atrisinātas, bet politkliķe tērē laiku preambulējoties, nevis gādājot par nevienlīdzības un nabadzības izskaušanu (nabadzībā dzīvo 43,6% bērnu) vai veselības aprūpes pieejamību (piemēram liela daļa no 40 000 C-Hepatīta slimnieku nespēj atļauties ārstēties, bet Saeimas deputāti un Veselības ministrija ignorē 13 600 Latvijas pilsoņu iesniegto kolektīvo iesniegumu „Par dzīvi bez C hepatīta”), atliek secināt, ka šādi viņi slēpj savu stulbumu, jo sociālekonomisko problēmu risināšana prasa prāta piepūli, pretstatā vāvuļošanai par latvisko dzīvesziņu un aicinājumiem nojaukt pieminekli.