ieraksts 330

4. maijā mēs svinam mūsu brīvības dienu, tomēr gadu laikā “brīvību” valdošā kliķe ir spējusi ierobežot, cēlāku mērķu vārdā. Gribat piemēru? Kāda valstij vai pašvaldībai daļa, ja persona vēlas iemalkot grādīgo publiskā vietā (nepielejot acis)? Pilnīgi nekāda. Un šāds akts arī neapdraud apkārtējo ļaužu brīvības, jo viena vīna glāze vai kaus alus personu nepadara par lupatu, savukārt smēķēšana, kas aizvien ir atļauta publikās vietās, spēj ietekmēt apkārt esošo cilvēku pašsajūtu. Samērā netaisnīgi, ne? Tamdēļ aicinu ļaudis protestēt pret šo muļķīgo aizliegumu, 4. maijā ejot ielās, paņemt līdzi alkohola taru, kas būtu pildīta ar ūdeni, sulu vai limonādi (tik ne štengro), un brīžos, kad jums defilēs garām varas pārstāvji, sākt malkot līdzņemto dziru.

Protams, kliķes sargsuņi izjutīs pienākumu pārbaudīt trauku saturu, lai varētu jums izrakstīt soda kvīti, tādējādi norādot jūsu zemāko vietu mūsu sabiedrības hierarhijā. Tik viņiem šāda iespēja izpaliks, jo jūs neko neatļautu neveiksiet.

Kāds šai akcijai ir prognozējamais iznākums? Sieviņām un vīriņiem dzeltenajās vestēs apniks pārbaudīt godīgos pilsoņus, kuri dzer no nepareizajiem traukiem, pareizās vielas. Un tajā brīdī maisam gals būs vaļā, jo mums biedri, atkal būs iespēja iemalkot vīnu vai stoutu, foršajos vasaras vakaros, i Daugavmalā, i Rātslaukumā uz soliņa, un viena maza brīvībiņa tiks atgūta.