ieraksts 211

He, mēnesis jau skrien uz beigām, bet ir vēl tik daudz, kas jāpaspēj izdarīt…

Oi, piedod par nepieklājību, gandrīz aizmirsu pajautāt: “Kā nosvinēji Jāņus?!
Es biju aizbraucis uz Priekuli, kur pie Zaķiem nolīgoju bezalkoholiski vegaiskā garā, cepot dārzeņus un dzerot Bauskas Porteri (btw nice stuff), dungoju līdzi Jauno Jāņu vilnim. Viss tiešām bija pat ļoti ok, tādā mierīgā mietpilsoniskā garā- laikam palieku vecs.

Ā un vēl kuru tur piektdienu atpakaļ apmeklēju to Tweetup, pasākums pats par sevi bija nūģīgs, tomēr to glāba balkoniņš uz kura varēja mierīgi sēdēt un plītēt. Žēl tik, ka K|I|D* meitietis pēc 22:00 no turienes tautu padzina.

Vēl mēneša sākumā, polišu iedzīvotajiem bija tiesības apmeklēt vēlēšanu iecirkņus, lai izvēlētos smukākās frizūras īpašnieku (Rīgā vinnēja Šlušakovs). Es izmantoju savas demokrātiskās tiesības un nepiedalījos tajā sviestā, īstenībā pat ja būtu piedalījies, rezultāts būtu tāds pats, jo frizūras, par kurām taisījos balsot, saņēma tikai 3% tautas atbalstu. Toties es redzēju Fonteina uzrunu, kurā viņš izsaka pateicību par ievilkšanu Liepājas polises vēderos (jā, Viņš kā vienmēr bija pielējies un traks +1). Vēl es dzirdēju Liepājas latviešu biedrības namā penšuku sarunu, kurā viņi lielījās ar savu seskaino balsojumu, jo šamējais esot ļoti daudz paveicis Liepājas labā. Njā, tas ka Bāriņu iela nav nobruģēta pēc trubu maiņas jau pusgadu, laikam skaitās foršiņi.

Liepājā vispār ir ļoti daudz visādu ačgārnību, kuras man kā native rīdziniekam lec acīs. Piemēram ir norma, ka pilsētās iepērk zemās grīdas autobusus, lai tajos varētu tikt arī cilvēki ar kustību traucējumiem, māmiņas ar ratiem utt, bet Liepājas autobusu parks uzšpļauj tādiem sīkumiem un iepērk trīspakāpienu busus. Kā arī Liepājas galvenais arhitekts iespējams ir Dalí, savādāk nesaprotu, kā viņš atļauj apbūvēt balkonus ar sirreāla paskata konstrukcijām. Īstenībā paši liepājnieki arī spēj pacelties tādos mākslinieciskās izpausmes lidojumus, ka skudriņas skrien pa muguru. Ja īpašumā ir eleganta koka/sarkano ķieģeļu māja, obligāti, tas vizuālo pievilcību, vajag izdaiļot ar baltiem plastmasas logiem.

Par alu gan žēl, visur tirgo čuras…